Besviken på mig själv

Ok. Denna blogg är ju till för att hjälpa och peppa mig själv, liksom andra..oh dela med mig av erfarenheter, upp och nedgångar. Just därför tänker inte jag ljuga eller utelämna saker hur gärna jag helst skulle vilja. För det känns pinsamt på nåt sätt när det går dåligt, när man faller för frestelsen och "misslyckas".

Igår lördag hände det igen. På precis samma dag som förra veckan. Jag åt, alldeles för mycket och för dåligt. Var det värt det? NEJ. Alla tecken fanns där, jag försökte stå emot, men lykades inte. Känner mig totalt misslyckad oh nedstämd. Vilken bidrog till att jag fortsatte äta idag. Och nu vet jag att jag måste ta mig i kragen innan jag sitter fast igen oh mår riktigt, riktigt dåligt. Ska väga mig imorgon, vet att det mest är vatten men jag är riktigt uppsvullen och känner mig tjockare än någonsin. Såklart tappar man motivationen.

Brist på motion och två "dåliga" dagar gjorde detta rätt förutsägbart..man har dippar och då gäller det att inte falla dit. Det är just dom dagarna man måste övervinna för att komma vidare. Jag har fortfarande vunnit en del på kuren, men det är konstigt hur man ger upp då det egentligen går som bäst. Ögat blir blint och spökena i huvudet jävlas med en.

Imorgon börjar jag jobba= upp tidigt för jogg, rutiner, kvällspromenader när jag orkar.. Om en månad kommer älsklingen hit. Pratade med varandra över webcamen för några dagar sedan oh han frågade om jag tappat i vikt. Kunde se det på mitt ansikte sa han. Han blev så glad för min skull och jag med såklart, ha sa "keep up the good work". Ja, så känner man sig helt värdelös helt plötsligt. Om en månad vill jag känna mig bekväm, kunna njuta ordentligt av hans sällskap, att vara lättklädd och njuta av sommarvärmen fullt ut.

GE INTE UPP NU, KOM IGEN! Tre steg framåt, ett tillbaka, men nu är det bara framåt som gäller igen! Ny dag, tack!

X

USCH!

Åååh, idag har det varit och är fortfarande en sån där hemsk dag då man bara känner sig ful och energilös..allt känns bara blää. Har varit så himla varmt ute, började så skönt med att jag låg i solen vid poolen och läste, vad livet är härligt tänkte jag. Sen skulle jag välja kläder, trivs inte i barbent och kortärmat, men vad ska man annars ta på sig då det är 25 grader varmt? Sen har jag fortfarande inte fått nån klipptid så håret vill jag helst bara klippa bort. Ja ni vet, en sån där vanlig dag som ni vet kommer ibland, då man känner sig helt misslyckad.

Tog halva min lunch/middags påse innan jag åkte till jobbet och sen har jag stått och städat i flera timmar i den varma solen. Skulle först och främst druckit mer vatten, sen fick jag blodsockerfall nu på e.m. Hade kakor, godis, glass och chips tillgängligt men har lyckats hålla mig än så länge. Inte förrän nu har tagit halva påsen som var kvar (brukar ta vid 16.30/17.00, börjar långsamt kännas lite bätte. Det är inte hungern, men det där hemska suget. Då det verkligen känns värt vad som helst för att få äta det där goda..

Jaja. Jag vet iaf att man ska undvika att frestas så jag ska försöka tänka på nåt annat. Tänker inte förstöra kvällen (vilket man ju gör) genom att stoppa det där i munnen. Det känns verkligen nu som att det inte är värt att köra kuren, jag blir ju inte smal som jag vill..men det är bara hjärnspöken!! Har ju svart på vitt sett att det gör jag visst, fick t.o.m en kommentar idag. Ge det tid, fall inte tillbaka nu bara för att du har en dålig dag. Sug och hjärnspöken går inte alls ihop, jag vet bätte!

Massa pepp och övertygande till mig själv nu! :)

Morning morning

Måste säga att det var en väldigt bra dag igår om än åkandes fram och tillbaka. Kändes skönt att vara sysselsatt, men ska erkänna att magen ropade efter mat! Då jag börjat äta påsarna tidigare (Anna tipsade mig) så går det mycket längre mellan måltiderna och det är en aningen tufft. Iaf var milkshaken efter bion grymt efterlängtad! =) Trodde jag skulle somna där i salongen, var lite för trött. Men "Änglar och demoner" är verkligen att rekommendera för er som inte sett den!

Idag är det verkligen kanonväder och jag ska försöka ta till vara på det. Dock måste jag till jobbet och hjälpa till så jag får se hur det blir med det.

Sedan måste jag säga en sak- det känns så himla bra att se mina 4 kartonger med ck-påsar stå och vänta på mig! Känns redan där som att jag har lyckats på nåt sätt..man måste vara positiv och endast positiv! :) Har svårt att tro att det redan är lördag, veckan har gått ruskigt snabbt!! Wiiie.

Kram alla kurare!

Fullt upp

Idag vaknade jag av väckaren kl 7.00! Så efter kaffet vid 8.00 for jag ut och sprang en timme. Vädret var fint och det var varmt men behagligt. Sedan bar det iväg in till stan med en vän för att passa på att köpa nya påsar innan jobbet drar igång. 4 fler veckor, känns ju kanonhärligt! Min söta vän ska köra igång också, på måndag antagligen och jag hoppas det kommer gå lika bra för henne. Det är verkligen värt varenda krona och fight med fienden i huvudet! Blev även en vinbox (inte till mig såklart), en ny mascara vilket var nödvändigt..också en massa böcker jag längtat efter! Känner mig på riktigt bra humör. Måste erkänna att det var rätt jobbigt på stan bland allt folk, jag är nöjd med resultaten men då jag har en bit kvar tänker jag alltid att jag vill vänta med att gå ut tills jag är helt klart. Vilket är helt galet!! Det är ju mycket enklare om man njuter och har skoj under tiden, sysselsätter sig etc. Iaf märkte jag att det var dumt då det luktar god mat och snacks överallt, folk sitter på uteserveringarna..nej det är dumt att låta sig lockas. Bättre stanna hemma och ta det lugnt då, så det blev ingen jättetur.

Nu ska jag iväg på jobbet och kolla läget i några timmar. Sedan måste jag tillbaka (!) till stan då vi ska gå på bio ikväll. Ska bli skönt att umgås med dom man tycker om. Har en huvudvärk som är på gång, nu är det vatten som gäller.

Ha en underbar dag!


Torsdagen

En joggingtur blev det tidigare idag, längre än jag tänkt.. Bestämde mig för att ta en omväg och hälsa på farmor också, det var tacksamt. Ska skjutsa dom upp till kyrkan alldeles strax så dom får plantera om nya blommor.

Jag har suttit ute i solen och läst böcker, blev så slö och trött att jag nästan somnade. Nu känns allt sådär lagomt segt, hihi. Har en milkshake kvar ikväll, känns kanon som vanligt. Inget stort sug efter sötsaker, det är en helt otroligt skön känsla som jag är så tacksam över. Kuren går riktigt bra och lätt för tillfället!

Ikväll ska jag prata lääänge med min pojkvän på andra sidan vattnet, känns som det verkligen behövs. I övrigt blir kvällen lugn och skön.

Lägg på minnet alla kurare:
En tag i taget gör fettet magert! ;)

Ny dag, nya tag

Torsdag idag, snart har en vecka passerat igen!

Närmast står en joggingtur på schemat. Måste verkligen försöka komma upp tidigare på morgnarna nu, börjar jobba på måndag och då måste joggingturerna bli senast 8! Blir nog inga problem, men nu är jag så fast vid läsning på kvällarna att jag somnar alldeles för sent, där har vi boven. =)

Det är riktigt fint ute men blåser lite. Försöker peppa mig själv att ge mig ut. Vet ju att det är inga problem när man faktiskt kommit ut.

Idag ska jag beställa fler påsar, har för en vecka men ska beställa direkt för 4 veckor till så jag har. Blir svårt nu när jag börjar jobba så långa dagar, finns ingen chans att hämta! En annan vän ska köra igång också, jag har verkligen predikat om kuren, hihi. Så det blir skoj!

Nej, ut i solen!
Kram Angelica

Dagarna passerar..

Har varit sysselsatt hela dagen idag vilket känns skönt. Sedan eftermiddagen har jag suttit och grejat på i Photoshop, jag tycker det är jättekul men ibland känns det bara för mycket och tålamodet är inte det bästa! Iaf lär jag mig mycket varje dag så framåt kommer jag absout. Det är orken det sitter i antar jag. :P

En vän har varit och hämtat ck-påsar till mig idag så ikväll får jag nya för en vecka framåt. Kanon!

Som jag känner just nu spelar det ingen roll hur hungrig eller sugen jag är..jag börjar se resultat och då går motivationen igång igen, känns som inget kan stoppa mig nu, hihi. Tror suget försvunnit en del också, det hjälper. Jag vet dock att det brukar komma och gå, så man tar en dag i taget så brukar det gå bra.

Det är verkligen storm ute ikväll, huttrar så fort jag hör vinden ta i. Jag håller mig inomhus med en god ck-drink och en bra bok ikväll!

Massor med pepp till alla kurare!

GLAD

Jag har ju sagt från början att jag vill kolla viktnedgången på kläderna istället för på vågen då det är just det som är mitt mål- att känna mig bekväm, snygg och framförallt att mina gamla kläder passar!

Idag vaknade jag upp och som vanligt känns det segt ibland då man inte tycker sig se någon skillnad från dag till dag. Ni hör ju hur det låter- från DAG till DAG! Man lurar ju verkligen sig själv, där sitter det som så ofta får oss att ge upp. Vi ser oss i spegeln var eviga dag, klart man inte ser om man minskat en aning i omkrets här och där. För det första tas det ju inga enorma mängder och sedan är det utspritt på kroppen vart det tas. Man kanske tycker sig se likadan ut då formen i stort är densamma, men i själva verket har man krympit överallt och därför ser ögat inte det.

Jag är alltid rädd för att prova kläderna för tidigt då det är en riktig stöt på självförtroendet om man inte märker av en förändring. Man ska ju ge det tid! (Försöker intala mig själv) Men idag kunde jag inte låta bli. Jag har ett par diesel jeans som jag köpte begagnade, men knappt använda, på internet av någon tjej..för mååånga år sedan. Kan inte ens komma ihåg när det var. Då visste jag att jag nog inte kunna ha dom då det var en storlek som jag hade haft långt innan, men dom var så snygga och jag såg det som en pepp att jag en dag skulle komma i dom. Men så fick jag rätt snabbt se att dieseljeans inte riktigt var skurna för mig med breda höfter och rumpa. I mina bantningsperioder minns jag att jag var rätt nära en gång att få på mig dom, inte knäppa eller så men bara få över låren! Men en bantningsperiod handlade ju bara om nån dag, sen var allt tillbaka som vanligt igen och jeansen ännu längre ner än när jag startade.

Tro på min förvåning då jag idag lätt får upp jeansen över låren, bara det var ett mirakel. Sedan sitter dom också bra över rumpan och sedan kan jag även knäppa dom utan att vara för tajta! Hela jag bara sken som en sol. Känner fortfarande att jag vill tappa mer, men tänk vad blind man är. Jag såg ju hur jag både ändrat form och tappat i omfång. Plötsligt kände jag mig snygg i ett par jeans, dom formade ju mina lår och faktiskt gjorde mig smalare. I jämförelse med alla "pösbyxor" man använder. En sådan otrolig glädje.

Köpte även ett par diesel jeans när det var rea i stan förra året. Provade dom inte ens, inom mig visste jag också att jag inte kunde ha dom, men köpte dom ändå. Som jag trott fick jag dom inte ens upp på låren vilket gjorde mig ännu mer ledsen. Då jag i perioder tyckt att jag varit duktig och gått ner en del har jag provat jeansen igen och fått nästan samma resultat. Varit så långt ifrån mitt mål. Att ha kämpat så och ingen större förändring skett är verkligen deprimerande. Idag kunde jag få på mig dom- och knäppa dom! Visst sitter dom tajt men det visar ju verkligen att kroppen förändrats, på en så liten tid. Nu har jag dom jeansen som ett första mål, den dagen dom sitter riktigt snyggt kommer jag vara den lyckligaste människan på jorden, hihi.

Puh, behövde få ur mig lite tankar. Jag är GLAD idag. Vi kämpar på, resultaten kommer!! Kram A

Energilös

Oj det gick riktigt segt att jogga idag. Sömnen har inte varit den bästa inatt så det kanske är anledningen. Tog mig iaf igenom det och nu känner jag mig alldeles mörbultad, hihi. Vill inte alls vara uppe och gå, känns som jag har noll energi. Och lååångtråkigt är det då ingen är hemma ännu. Då känner jag ofta att jag vill plocka något ur kyl, frys och skafferi! Men fy fy!!

Känns alltid som jag vill ha 2 påsar när jag kommit hem från motionsrundan på morgonen, måste alltid vänta med att ta frukosten annars är det alldeles för lång tid till lunchen/middagen. Redan nu skulle jag vilja äta min soppa. :(

Försöker pyssla på i Photoshop, men jag har så dåligt tålamod. Tur det är bättre med kuren då. =)

Godmorgon!

Morgonstund har guld i mun sägs det va. Ja jag gillar morgnar, då har man en helt ny dag med möjligheter, ingenting känns omöjligt. När man kurar är morgnar en välsignelse, man känner sig pigg och glad...och lättARE. :)

Har skickat med pappas partner en lista på böcker jag vill ha hem från biblioteket, känns kul. Lär fä ställa mig i kö ett tag, men det betyder iaf att dom är på väg.

Var uppe tidigt men har inte kommit mig för något. Just druckit kaffe och ska snart ge mig ut i skogen. Ska bli så skönt!

Nu laddar vi för en ny, bra kurdag tycker jag!

X

Ääääntligen

Puh. jag har suttit och strulat med flygbokningar hela kvällen. På ett sätt är det så smidigt, men när det börjar handla om att få ihop tider med olika flygbolag och hit och dit, ja då blir det genast mycket besvärligare. Men nu är det äääntligen gjort! Det var för min älskade pojkvän som kommer och hälsar på en vecka i sommar, känns så bra att inget kan stoppa det nu. Inte för att någon eller något direkt kunde det innan heller, men det liksom bara känns så bra att det är gjort. =) Men vet verkligen inte hur jag ska lyckas hålla ut en hel månad!

Såg på filmen "Angel" ikväll. Jag vet, den är rätt gammal, men jag hade inte sett den och den råkade gå på tvn. Helt ok, jag gillar svenska filmer. Efter det pysslade jag som sagt med bokningarna så nu är det läggdags! Har tagit alla goda drinkar ikväll och det har faktiskt varit en rätt bra dag ur cambridge-synvinkel. :) Om en vecka är mina påsar slut så då måste jag köpa på mig mer. Vilken lycka, haha!

Nu ska jag mysa lite med min bok innan jag somnar. Imorgon ska jag ta mig ut på en joggingrunda efter morgonkaffet! Fhv inte alltför sent.

Sov så sött alla läsare!

Målade naglar och läsning

Har legat och läst min påbörjade bok i e.m. Har alltid haft svårt för att läsa, att komma in i böckorna då jag så lätt blir rastlös. Men när jag väl börjat brukar det gå bra och ja..när man hittat riktigt bra böcker! Har ni läst böckerna av Paulo Coelho? Han är helt underbar och får en att se så positivt på livet med alla gåtor och svar. Helt klart inspirerande.

Har också precis målat mina naglar korall rosa. Jättefina blev dom, sommarfräscht. :) Ett bra tidsfördriv, hehe. Är det bara jag som fått starka naglar av att gå på kuren? Måste antagligen vara för att det fattats nåt i min kost tidigare. Mina naglar har ALDRIG tidigare hållits långa och fina, dom har varit riktigt tunna och sköra. Till skillnad från min mamma som har världens finaste, långa och starka naglar helt naturligt. Nu kanske jag kan behålla dom så också fhv, alla såna små saker är stora och positiva saker för mig nu! :)

Jag sitter med Ramlösa jordgubb/lime. Helt ok, trots att dessa smaker aldrig riktigt smakar som dom påstås ska göra, hihi.

Vet ni, för att helt byta samtalsämne så har jag bestämt mig på att helt gå över till "milkshakes" och sluta köra på soppor. Gillar att få det varmt i magen, det mättar också bättre. Men så kan man ju värma även dom så det fungerar bra iaf. Dom är ju så goda!!! Helt galet tycker jag!

=)


Ny vecka, vägning

God morgon!!

Gruvade mig för att väga mig imorse, trodde verkligen jag stod på samma vikt som när jag började med kuren, om inte mer. Så kändes det iaf!! Men så tänkte jag att det är lika bra att göra bort det, varje måndagmorgon ska det ju vara, om inte annat har jag ju gått ner mer till nästa måndag.

Och vad visar vågen? 59,5 kg!! Åh men jag blir ju så glad!! Har alltså gått ner ungefär 3,5 kg sedan jag startade förra måndagen, trots att jag "bröt" för en lördag med allt gott du kan tänka dig, alldeles för mycket dessutom! Och då vet jag ju att vattnet kroppen samlat på sig från en dags utsvävningar (lördag) tar kroppen ca 2 dagar att göra sig av med. Jag både känner mig och ser lite "svullen" ut och därmed vet jag att det bara blir bättre dom nästkommande dagarna. Egentligen har jag antagligen gått ner mer. Nu har jag ju ingen digitalvåg, men det kändes rätt precis på den siffran.

Imorgon kommer det alltså att kännas 1000 gånger bättre, det vet jag av "erfarenhet". Att samla på sig vatten är lika otrevligt som att gå upp i fettprocent..man känner sig tjock och tung! Tack och lov varar det inte så länge. Trots lördagen är jag nu stolt över att jag klarade av att gå tillbaka till kuren på söndagen. Igår kväll var jag så nedstämd och ville bara äta igen, men så gick jag och la mig i sängen riktigt tidigt och läste en bok i 2 timmar...så lyckades jag klara av att bekämpa mina demoner.

Tror jag ska vila från jogging idag, får se. Kanske blir det en promenad ikväll. Har inget planerat så nåt måste det nog bli.

Pepp pepp!


Återfall

Nu ska jag erkänna; jag FUSKADE igår! Yepp, och inte lite heller, jag njöt verkligen av lördagen med vänner. Ångrade mig redan efter första små tuggorna, men sen kändes det liksom som jag hade klantat mig iaf. Kändes som jag behövde det för att kunna fortsätta kuren. Men egentligen VET jag ju att det var för att jag var så jäkla uttråkad hemma..det var så det började. Var en seg dag, lite energi. Jag tycker det är svårt för jag vill ha resultat så snabbt!! Åh ja jag vet, så himla onödigt och dumt, det känns ju inte alls bra nu.

Men så lyckades jag vända tillbaka idag igen, upp och tog en promenad/joggingtur idag på 2 timmar. Kunde ju vart mycket värre. Solen var riktigt stark, det är en underbar dag. Kändes dock väldigt bra och nu kämpar jag vidare. Ska ändå väga mig imorgon och se vad som hänt.

Nu är det inte så att jag inte vill köra hårt på detta, jag har peppen tillbaka. Viktigt för mig är att komma igång med joggingen också och det har jag verkligen lyckats med så långt. En dag i veckan med annat ätande är inte alls rätt för viktminskningen, men jag känner att det ger mig rätt mycket iaf. Fhv leder det till färre och färre såna dagar ju längre man kommer.

X

Frustrerande

Känner mig seg, trött och hungrig idag..och klockan är inte ens 13.00! Kommer bli en kamp idag, men jag kämpar på. En sväng till syster ikväll blir mys, inte sett var hon bor sedan flytt i höstas. Skönt att komma bort lite.

Jag vill ha gooodis!!

X

Lördagmorgon

Uppe tidigt idag, känns bra! Älskar morgnar. Vädret är strålande men lägenheten är som en bastu, usch!! Tittade på "The women" igår kväll i min ensamhet..precis som jag trodde var det en riktigt dålig film! Men lite sysselsatt blev jag iaf. Har "Rallybrudar" och "The river" kvar att se så det känns bra.

Ingen joggingtur idag, gillar inte den starka solen. Sen känner jag att jag måste ta det liiitle lugnt såhär i början så jag inte förstör knän eller så. Promenad ikväll får det bli.

Nu- kaffe!

Suget

Jag kan inte påstå att jag har något riktigt sug efter sötsaker- så länge det inte finns i närheten! Så fort jag kommer till mamma ligger det gott överallt. Alla mina favoriter ligger där och ropar på mig liksom, hemskt. En del av mig vill bara vräka i mig allting, som om det vore värt det för att det smakar så gott. Så lätt till hands, behöver inte smyga då ingen är hemma. Men vad gör det med mig? Jag känner mig äcklig, ful, tjock, deprimerad, ledsen, ångerfull...listan kan göras lång.

NEJ, det är inte värt det!

Försöker tänka så..jag får äta precis vad jag vill, ta av alla sötsaker, vräka i mig allt gott. Men är det värt det för att få en kick som varar en liten stund? I jämförelse att gå ner, känna mig snygg, pigg och må bra? NOPE!


Fredag, dag 5

Oj vad allt gått i ett idag. Vaknade vid nio-tiden. Tog mig mitt kaffe och en joggingtur, kände mig så duktig efteråt! =) Sen tittade solen fram bakom alla moln, mycket tacksamt. Har träffat "chefen" och planerat sommaren och jobbet lite. Blev kvar i några timmar innan jag åkte vidare in till stora staden för att träffa bästa vännen. Helt underbart, inte sett henne sen jag flyttade i september!! Mös i solen och snackade om allt och lite till, märker att man missat en del!

Skulle egentligen ut ikväll men jag känner helt enkelt inte för det. Inget festarsug alls. Sedan känner jag på nåt sätt att det är "lättare" att stanna hemma. Vill inte behöv kämpa med sug och sådant, känns så bra för tillfället då det håller sig borta. Ute sitter folk på uteserverigar och äter gott, dom grillar, dricker och festar. Ljuvligt! =)

Men kuren går bra, över förväntan! Sitter och dricker min sista för dagen, gott är det. Livet känns rätt bra för tillfället, just för att jag känner att det går framåt och mot toppen. Pepp till alla som kämpar!!

Ha en underbar fredagskväll! Kram A


SOL

Var kom solen ifrån? Så himla skönt! Jag har varit och handlat mat, målat och filar naglar och skrivit ett långt mail till min underbara pojkvän på andra sidan vattnet. För er som inte vet så bor jag ju i England och är bara hemma i Sverige hos familjen över sommaren för att jobba. Frukansvärt påfrestande att ha lämnat honom där, men jag kände att jag var tvungen för att kunna göra det jag vill göra där nere. Satsa på karriären helt enkelt! Får besök av honom i slutet på juni iaf, jag lever för det. Jag är evigt tacksam för att internet och dess funktioner och möjligheter! :)

Nej jag måste ut..det har vänt från en trist grå och regnig morgon till en klarblå himmel. Ikväll ska jag besöka några vänner och deras lilla pojke, ska bli så mysigt. Jag och pappan spelade i samma band back in the days, har inte setts på ett tag!

Och idag blir det nog grönsakssoppa till middag! :D

Kraam!

Dag 4

Hej alla kämpare!

Så är jag inne på dag 4 och det känns riktigt bra måste jag känna! Tog mig min första joggingtur i morse och det kändes helt underbart på alla sätt. Jag har alltid haft tänket att jag måste "gå hela vägen" när jag väl tagit mig ut. Alltså typ springa dom där 90 minuterna osv..det sätter sig först och främst psykiskt att det känns jobbigt redan innan man ska ut. Sedan har jag såna problem med mina fötter och får hemskt lätt skavsår och sånt. Nu idag tror jag det gick upp för mig att nej, det räcker med mina 40 min! Och då kan jag istället komma iväg varje dag, utan att behöva vila i 3-4 dagar pga noll energi och ont i fötter. Det är ju egentligen så självklart, men har varit så svårt för mig att tänka om på det sättet. Så nu tror jag jag kommer kunna hålla i träningen lättare och regelbundet, och på så sätt få fina resultat. Man är ju lite "skadad" då man alltid haft problem och komplex över vikt och kropp. Man vet precis alla skavanker och hit och dit. På nåt sätt är det lite kul när man börjar träna och äta rätt, eftersom man vet så tydligt hur kroppen ser ut, är det också lätt att se när förändringarna och resultaten kommer. Om än långsamt, så gör man det! Och jag försöker fokusera på dom små stegen till "förbättring" och se allt det positiva istället för negativa. Det är svårt ibland, man vill ju att det ska hända under en natt. Det gäller att ha tålamod, herregud tänk under vilken hemskt lång tid man lagt på sig. Ge det några månader iaf för tusan! :)

Kände mig så duktig igår. Bakade potatisbakelse i långpanna, världens godaste bakverk! Jag smakade inte ens, utan bjöd familjen och det kändes inte så väldigt frestande om än jag hemskt gärna ätit upp alltihop själv! =) Sedan blev det en massa filmtittande på kvällen och min lilla syster åt både popcorn, ostkrokar och CHOKLAD. Gick bra det med. Själv drack jag en bananshake, mums! Och sedan blev det smaksatt Ramlösa hela kvällen..känns lite lyxigare sådär.

Jag känner inte av varken trötthet, energifall eller något sådant. Lite hungrig kan jag känna mig ibland, men då delar jag bara upp mina påsar så brukar det gå bra.

Ha en underbar dag! Kram Angelica

Tips

Testade att blanda vaniljpåsen med lite kaffe denna morgon- hett tips! Tänk dock på att du behöver ytterst lite kaffe för att det ska sätta sig i smaken. För mycket smakar inte alls bra! X

Dag 3

Ooja, nu är det den sista betydande dagen för denna viktminskning..sägs det! Och jag är så himla glad och överraskad hur bra det gått. Med tanke på hur jag mådde förra gången är det en väldigt positiv överraskning. :) Morgnarna är bäst, då känner man sig liksom lättare och man är inte sugen på något i matväg (påsen dock!). Därför känns det alltid som att man lätt kommer klara sig igenom dagen. Det är bra att starta med det psyket.

En vän till mig skulle köra igång i förrgår, hon hade fått lånat en massa påsar av en annan vän. Så när hon kom hem och blandade så smakar det riktigt riktigt illa. Hon fick i sig en men inte två. Så ringer hon mig igår och frågar om vilket utgångsdatum mina påsar har -10 svarar jag. Så visar det sig att hennes är över 2 år gamla!! Hon kom över och dom luktade så dåligt. Jag vet hur det är när man har bestämt sig för att börja och äntligen liksom kommit igång..så hon fick låna en veckas kurande av mig. Dagens goda gärning! :)

Solen skiner inte här idag, det känns ju sådär lagom roligt då jag inte har något inplanerat. Hade gärna suttit ute i solen idag känner jag. Tror det får bli en riktigt bra bok inomhus med en god vaniljshake. Kan det bli bättre? =)

Kram på er och kämpa vidare mot alla sug!

Jajjemän vad det går

Tog mig ut på en promenad idag runt 11-tiden och det kändes så himla bra. Solen kom fram samtidigt och jag kände att jag fick så mycket energi som jag saknat dom senaste dagarna. Som lilla skenet säger- en dag i taget! Och jag älskar det, helt rätt tänkesätt. Om man tar en dag i taget klarar man av att ta sig över alla hinder, sug och tankar som kommer i ens väg. Och sedan blir dagarna till veckor och månader..och vi kommer allt närmare målen.

Delade upp min soppa idag, tror det är ett bra sätt om man är hungrig tidigt men samtidigt tycker det är för tidigt att ta påsen. Vet inte direkt om man ska göra så, aldrig hört. Men jag hoppas på att det inte gör någon skillnad? Man känner sig mätt och belåten hela dagen. Det är det skönaste med denna kur- man blir aldrig sådär proppmätt eller svälld, bara härligt belåten och nöjd! =)

KRAM!


Dag 2

Godmorgon!

Idag känns det bättre, tack och lov! Bytte kudde igår kväll och jag tror sannerligen att det är den som gett mig denna huvudvärk. Känns skönt att ha insett det!

Vädret är inte det bästa, men inte det värsta heller. Har druckit mitt morgonkaffe och ska snart ge mig ut på en liten promenad. Idag följer jag med familjen in till stora staden. Känns bra att sysselsätta sig med något..annars blir dagarna så långa. Ja, livet är inte särskilt händelserikt för tillfället då jag flyttat hem till familjen nu under sommaren och bara väntar på att få börja jobba.

Oj vad mycket bättre det känns med denna starten på kuren i jämförelse med förra gången. Kroppen känns förberedd och det är jag med. Imorgon är det 3 dagar, dom säger att dom första är dom värsta..detta blir ju en barnlek. ;)

Ha en superhärlig dag alla kämpare! Kram A

Huvudvärk.se

Ikväll har jag provat på att blanda min kakaopåse med kaffe. Dock alldeles för mycket, haha. Trodde knappt jag skulle få i mig den! :) Men det blir nog himla smaskens med lagom kaffe. Känns lyxigt, lite mocca aktigt i smaken.

Har haft huvudvärk heeeela dagen och ikväll är det hemsk. Kan inte bero på för lite vatten- jag är duktig på att dricka det. Har också frysigt hela dagen och har man väl blivit riktigt kall är det svårt att få tillbaka värmen. Blir en tidig kväll känner jag. Dock spelar det ingen roll hur dåligt jag mår dessa dagar, det känns så värt det ändå och jag är fortfarande tokladdad. Fhv blir det bättre efter några dagar. Snart är första dagen avklarad och det känns superduper!

Inte gjort mycket idag pga huvudvärken, ska försöka sysselsätta mig mer imorgon. Röra på mig tex. :D

Kramisar!

Ny vecka, Dag 1

Så är det en ny hääärlig vecka och första dagen att sätta igång denna underbara pulverdiet! Haha. Sovde hårt inatt och vaknade med huvudvärk, känns inte som någon riktigt bra dag men då är det bara att försöka låtsas! Negativa tankar går inte bra med denna diet, då är det bara att tänka om.

Står väl på ungefär samma vikt som förra gången jag startade. Titta här. Det dumma är att jag inte har en digital våg, men samtidigt ville jag inte bli manisk och väga mig hela tiden, handlar inte riktigt om vikten. Jag känner på kläder och annat, men visst hade det varit roligt att se. Ska göra mitt bästa för att läsa av den och berätta för er.

Har tagit mitt kaffe denna morgon och ska väl snart ta mit första shake. Känns bättre att det är en måndag jag kör igång denna gång, vet inte varför. Det är psyket som spökar! Iaf är jag inställd på att klara detta nu. Fler som är?

Vore roligt om ni kunde länka till era bloggar eller favoriter om cambridgekuren, det är ju så peppande att följa!

Kram  kram /Angelica

Oops!

Loggade in så såg jag att det tidigare inlägget blivit sparat som utkast och inte publicerats, typiskt mig! =) Men bättre sent än aldrig va. Känns bra att ha klarat sig igenom denna dag. Lilla systeryster har grillat marshmallows ute ikväll och det doftar sådär ljuvligt....bränt!! Haha. Blir nog en tidig kväll, ska försöka komma mig upp i tid imorgon. Nästan så jag längtar till att få vakna upp och köra igång med kuren!

Ha en fin kväll allihopa!

Söndag och uppladdning

God eftermiddag!

Idag är det söndag och jag är sådär väldigt hängig och trött. Har legat och sett på "Twilight" i sängen och känner mig sådär lagom dum då solen skiner ute och inte ett moln på himlen syns! Men så får det bli idag, Imorgon är det en ny fräsch start och det känns bra. Ska planera och lägga upp jobb till veckan, träffa vänner och försöka hålla mig sysselsatt. Kommer gå mycket lättare med kuren då jag börjar jobba i juni, ser fram emot det.

Nu har jag storstädat mina garderober och mitt lilla rum ser helt kaotiskt ut. Har det jag gör nu i ett par timmar.

Kram!

Usch!

Så är jag tillbaka. Mitt illamående berodde helt enkelt på att jag höll på att bli sjuk! Har du haft den trevliga magsjukan över helgen och även känt av feber. Idag har inte alls varit någon bra dag och jag har undvikit påsarna då det varken känts lönt eller frestande! Imorgon (well, idag) är det söndag och jag tänker även då ta en liten mellandag. På måndag kör jag igång från början igen, fhv ska det gå mycket bättre denna gång! Så himla tråkigt då man varit taggad, men det är bara att ladda om. Annars blir det inga resultat!! 

Hoppas det går bra för er andra kämpare! Kramen


Kroppens reaktioner

Igår var det ingen bra dag. Vet inte om det beror på kuren eller att jag i övrigt håller på att bli sjuk, har varit riktigt illamående dom senaste dagarna. Igår var jag fortfarande helt snurrig och hade noll energi. Var tvungen att lägga till lite mat innan middagstid. Tvekade ordentligt och trodde jag skulle få världens ångest. Men efteråt kändes det mycket bättre energimässigt och jag kom mig ut på en promenad/joggingtur som varade i 90 minuter. Försökte med intervallträning runt skogsspåret och det var riktigt skönt med kvällsolen i ögonen. Så jag antar att med det "onda" kom det goda! Annars hade jag aldrig orkat. Fick iaf i mig alla påsarna.

Idag vaknade jag utan illamående och det kändes lättande. Väntade för länge med frukostdrinken vilket jag kanske inte skulle gjort, men vi åkte in till stan och när jag börjat röra på mig blev jag plötsligt vrålhungrig. När jag kom hem avnjöt jag en jordgubbsshake. Smaken är god men jag gillar inte klumparna som oftast finns kvar när den är gjord. Ingen av dom andra blir lika klumpig.

Nu är det middagstid och jag är tokhungrig. Solen skiner och här grillar dom för fullt. Känns bra att klara lockelsen! Det är lätt att man faller dit..ja men bara lite grann tänker man. Ska ge denna rena kur en vecka iaf så får jag se hur jag mår. Kan hända att jag går över till kombinerad om jag fortsätter må dåligt. Det ska man ju inte behöva göra, energin ska ju boostas!

Så jag är alltså inne på dag 4 nu. Om än det känns som jag gick tillbaka lite igår. Alltid lite svårt dagen efter man gått ner sig lite (som jag ser det) men jag mår bättre och imorgon kommer vara en mycket mycket bättre dag om jag klarar denna!

Kämpa på! Kram Angelica

Kämpigt

Jag måste skriva av mig! Är så sugen på denna godispåse så jag blir galen! Tänker att ja men bara en..haha, det är ju roligt hur man försöker lura sig själv! Nej nej och nej. Det är inte värt ens en tanke.

Jag är fortfarande helt snurrig idag, har ingen energi så fort jag rör på mig. Undrar om kuren inte passar mig och jag behöver få i mig mer..eller om det går över!? Jag håller ut iaf. Mådde dåligt också på morgonkvisten, vet inte om det är hungern eller annat. Fick iaf nyss i mig min första påse för dagen. Tur att det smakar gott, annars hade det inte alls gått vägen. För några år sedan körde mamma och andra med nutrilett, men fy så mycket hemskt. Därför trodde jag att denna kur skulle vara likadan men oj så fel! Tror det faktiskt är enda pulvret som faktiskt smakar bra. Även när jag gått tillbaka till vanlig mat skulle jag kunna tänka mig att dricka detta emellanåt. Som en lågkalori dessert. =)

Solen skiner idag, måste nog se till att ta mig ut! Ha en fin dag alla! X

Dag 2

Godkväll!

Varit en tuff dag. Vaknade helt färdig och har sedan känt mig riktigt hungrig under dagen. En vän kom förbi och surrade lite, känns bra med någon som förstår vad man håller på med! Tyvärr gör ju inte alla det. Sent på e.m blev det en liten vila innan jag avslutade med en liten film nu på kvällskvisten. Mått rätt dåligt och känts som om innehållet i påsarna varit på väg upp igen. Kommer inte ihåg att det gick såhär trögt sist men jag biter i!

Under tidigare kurande blandade jag aldrig påsarna eller provade mig på att krydda. Men nu vill jag verkligen tipsa om det! Jag älskar risgrynsgröt och imorse använde jag kanel till vaniljshaken, det var helt gudomligt gott!! Sedan blandar jag också med betydligt mer vatten än vad som föreskrivs- det mättar mycket bättre och smakar fortfarande fylligt och gott!

Det är konstigt hur huvudet fungerar ibland. Åkte hem till mamma under kvällen för att stanna ett par dagar. När jag kom innanför dörren såg jag en massa godispåsar och annat gott på bordet. Direkt tänkte jag- "om jag skyndar mig hinner jag ta lite innan mamma kommer in". Men vem smyger jag för!!?? Det är ju mig själv jag lurar, ingen annan. Jag får väl ta hur mycket godis jag vill för mamma men det är ju jag, endast JAG, som mår dåligt och som blir utan resultat. Hindrar mig själv från att lyckas och nå mitt mål! Jag lyckades iaf slå bort tanken och tog mig en bananshake istället! Mums. :)

Ska snart hoppa i säng, hoppas på en bättre dag imorgon! Kram och godnatt! X

Mina mål

Godmorgon!

Blev inget inlägg igår kväll, en hemsk huvudvärk plågade mig hela kvällen så jag gick och la mig direkt när jag kom hem. Vaknar idag och den sitter fortfarande kvar, känner mig helt livlös och yr, värker i hela kroppen. Detta beror nog främst på joggingturen, så stel och otränad jag känner mig! :) Men det är skönt att vara igång, jag ska inte ge upp för det. Vissa har det lättare än andra men jag tror under kurens gång finns det alltid lättare och svårare stunder för alla. Det är bara det att vissa klarar sig inte igenom det tuffa. Jag har iaf gett mig tusan på att göra det, nu ska jag nå mitt mål!

Här kommer lite siffror:

Startvikt innan ck 2007: 75 kg
Startvikt nu 12/5: 63 kg
Delmål: 55 kg
Slutmål: 50 kg

I mångas ögon kan nog min vikt kännas helt normal och inte överviktig eller nödvändig att göra något åt. Men vikten spelar ju ingen roll! Det handlar om hur man mår och känner själv. Jag är riktigt kort, under 1.60 och ett kilos extra vikt känns och ser direkt ut som 5. Sen jag började gå upp har jag aldrig kommit under 60 igen. Det känns som mitt första mål, att bara har lyckats med det. För mig handlar det inte om att bli pinnsmal, men att kunna komma i sina gamla kläder igen. Att känna sig lätt i kroppen under joggingturer och att vara tillfreds med det jag ser i spegeln. Mitt problem är att allt först sätter sig på höfter och rumpa, vilket gör att tidigare efter en helg med mycket ätande har jag knappt kommit i mina byxor. Min kropp reagerar så starkt på "dålig" mat, den sväller upp och samlar vatten. Och jag mår också direkt psykiskt dåligt. Hade en period då jag mådde väldigt dåligt över min vikt och det slutade med att jag bara gjorde det ännu värre med tröstätande. Men under ca 2 års kämpade med mina demoner har jag nu lyckats tappa lite. Dock har det gått upp och ner och det har känts helt omöjligt emellanåt. Mitt slutmål ligger nu på 50, men jag vill känna att jag ligger lite under min målvikt innan jag börjar trappa upp, så vi får se om det ändras under kurens gång.

Det ska bli spännande att se hur det går för mig i jämförelse med dom som väger det dubbla. Om jag också kan tappa lika mycket eller om det tar betydligt längre tid. Jag tror och är förberedd på det sista och det skulle nog inte förvåna någon.

Har precis fått i mig mitt kaffe- utan det skulle jag inte klara av att vänta med min första drink då jag alltid vaknar upp riktigt hungrig på morgonen. Solen skiner ute idag så jag ska försöka pallra mig ut på en promenad senare.

Kram på er!


Dag 1

Så är Angelica igång! Känns såå bra, är laddad med 200 % inför detta. Det sägs att dom första 3 dagarna ska vara värst, främst för att man så plötsligt byter vanor och matintag och sedan också för att det är först efter dom första dagarna som man kommer in i sk. ketonfasen då man börjar bränna fett. Skönt att veta att det är så..

I morse klev jag upp rätt sent, 9.30 någon gång. Blev väckt hela tre gånger under morgonen av den samma siffran som skulle till jobb och skola. Bättre sömn har man ju haft! Iaf började jag morgonen med en kaffe och sen runt 11.30 tog jag min första påse- cappuccino smak fick det bli! Sedan var jag förberedd att ta en promenad då vädret var fint och jag inte hade något planerat. Denna promenad slutade med en joggingtur, med lite intervaller. Kändes så bra att vara igång om än jag inte var lika stark som tidigare perioder. Måste säga att den mesta konditionen är borta och jag är inte heller lika stark på uthållnings fronten. Men jag ska ge det tid.

Det var en period i mitt liv då jag övergick från promenader till jogging. Har alltid promenerad men att jogga var avskyvärt enligt mig! Tills jag testade på..blev helt frälst i den känsla man får efter ett joggingpass. Mitt problem då var att jag gjorde det främst för att jag inte mådde bra och dessutom ville gå ned i vikt. Visst hjälpte det en aning, men om det är enda anledningarna till att man springer funkar det inte i längden. Jag gick dessutom aldrig riktigt ner i vikt och det gjorde att jag smått "gav upp". Det var tungt att springa och jag kom aldrig dit att det gick lättare och lättare. Idag är jag mer förberedd metalt och dessutom vill jag ge mig ut för att bli stark i kroppen och psyket..samt få den där känslan att man varit duktig. Man får så väldigt mycket tillbaka. På köpet denna gången kommer jag få viktminskning vilket kommer vara helt underbart att se hur det hjälper mig.

Nu ska jag snart ge mig iväg på ett möte med skola, lillasyster ska ha någon med sig. Sedan blir det en lugn kväll, ser fram emot att få äta min goda "milkshake" ikväll! Skriver ett inlägg senare.

/Angelica

Äntligen!

Wohoo! Jag är tillbaka!

Nu har det gått över en månad sedan jag skrev mitt första inlägg om att börja kuren. Imorgon är det äntligen dags! Och som jag längtat. Idag köptes påsarna för första veckan och det ska bli obeskrivligt skönt att sätta igång. Känns knepigt att börja på en tisdag, men då dom inte kunde hämtas förrän på e.m var jag ju tvungen att ta något i magen. Så tisdag får det bli!

Kommer blogga varje dag så ni får följa med. Några fler som är på gång? Nu ger vi järnet!

Kram A

Ändrade planer

Tanken var ju att sätta igång på onsdag. Som jag längtat! Men så är ju kuren rätt dyr och för mig som inte alls tjänar bra är det rätt mycket pengar att lägga ut. Hade planerat att jag skulle ha råd men nu åkte jag och pojkvännen på en weekendresa för att spendera lite tid tillsammans och då åkte ju pengarna på någonting annat. Så värt, men jag har sett fram emot att börja kura så länge att jag kan inte hjälpa att bli besviken.

Kontot fylls dock på lite på torsdag så det kommer skjutas upp till slutet av veckan, eller så tänker jag mig att det måste vara smartast att börja på måndag?? Hmm, får fundera. I vilket fall så är det inet länge kvar! Ska bli så himla skönt att kunna koncentrera sig på något, jag gillar att ha en utmaning och jag vet att det kommer hjälpa mig. Det är värt några dagars extra väntan!

A

RSS 2.0